Årets kock i Jönköping (swedish only)

Årets kock i Jönköping

Ett jobb som jag gjorde åt Destination Jönköping. Deras uppgift är att marknadsföra min hemstad Jönköping på alla möjliga sätt. Den här korta filmen ville de ha så att de kunde visa den på en stor gala som hålls i Jönköping varje år. Jag fick ett mail på tisdagen, kunde filma på torsdag eftermiddag och filmen blev klar på natten till fredag. Ibland går det fort. Jag visste inte mycket om vilka omständigheter jag hade för att filma. Jag tog med mig mycket lite. Det jag visste var att jag hade cirka en timme på mig att filma och göra “intervjun” och att filmen skulle bli max en minut. Jag använde min axelrigg, ett stativ och en Zoom H4n för ljudet tillsammans med en trådlös mygga. Jag valde att använda min Canon 5D mark II tillsammans med min nya Canon EF 50mm f1,4 för att få det korta skärpedjupet. Jag hade en plan innan jag började filma. Att bryta av sägen med korta snabba och hårda klipp. På plats blev det rätt enkelt eftersom Tommy Myllymäki är van att agera framför kameran. Han skulle göra middag så jag filmade bara det som hände och fick be honom att göra om vissa saker. Nackdelen med att använda en systemkamera kan vara att skärpedjupet ibland blir för kort. Det syns ibland i den här korta filmen då Tommy lutar sig framåt och kommer i lite i oskärpa. Detta såg jag inte på plats utan blev besviken på mig själv först när jag kom hem och fick se det på en stor skärm. Jag filmade med en bländare på runt f4 men borde nog ha gått upp till runt f10 för att vara mer säker och ändå lyckas hålla bakgrunden oskarp.

Producerad av Jonatan Nilsson

Filmat med:
Canon 5D mark II
Canon Ef 50mm f1,4
Swedish chameleon SC3:LARGE

Ljud:
Zoom H4n
Sennheiser EW112-P G3-G

Reidigerat med:
Final cut Pro 7
Motion 4

Musik:
Phazed and inflused

Share to Facebook
Share to Google Plus


Comments are closed.