Dokumentär om dyslexi

Dokumentär om dyslexi

Det här är en trailer för en dokumentär som jag har varit med och producerat under våren 2012. Jag anlitades som videojournalist vilket innebär att jag både filmade och gjorde en hel del intervjuer med framför allt Johanna Gustafsson som programmet handlar om och även med flera av hennes lärare. Jag träffade Johanna regelbundet under hennes sista termin i gymnasiet, vårterminen 2012, för att filma henne i olika situationer i skolan och intervjua henne om dagsformen.

När jag jobbade med det här projektet gjorde jag det på uppdrag av Filmriding & Company AB som i sin tur hade UR som uppdragsgivare. Det är Ellinor Wahlund på Filmriding som har redigerat programmet och även trailern och det är också hon som har filmat flera intervjuer med experter uppe i Stockholm. Niklas Hyland CEO på Filmriding var projektledaren och fungerar även som programledare för programmet och coach för Johanna.

Det blev väldigt mycket råmaterial som jag grovklippte så att Ellinor och Niklas bara behövde jobba med det bästa av materialet. När projektet var färdiginspelat tankade jag in allt material på en stor hårdisk åt Filmriding så att de även kunde plocka godbitar därifrån också.

Det här har varit det roligaste jobbet hittills i min karriär och jag hoppas på fler dokumentära uppdrag i framtiden. Tack vare att jag fick den här möjligheten har jag lyckats att finansiera egen kamerautrustning och 2012 har blivit ett år då jag verkligen har utvecklats som fotograf.

Programmet eller programserien, eftersom den sänds i två delar, startar onsdagen den sjätte februari 2013 och sänds klockan 22:30 i SVT 1.

Här kan du se programmet på urplay.

Här nedan finns en lista för alla intresserade på all den utrustning som jag har använt.

Kamera:
Canon XF100
Canon 5D mark II
Canon 16-35 mm f2,8 usm
Canon 50 mm f1,8
Canon 75-300 mm f/4.5-5.6
Seagull LCD Viewfinder II
Canon XF300 (användes bara någon enstaka gång)
GoPro Hero 2

Ljud:
Zoom Handy Recorder H4n
Sennheiser ew112p g3 trådlös mygga
Sennheiser grundmodul K6
Sennheiser mikmodul ME-64
Röde mikrofon NTG-2

Övrigt:
Manfrotto 055XP0B med 501 videohuvud
Egentillverkad dolly

Intervju med Johanna och Niklas i Gomorron Sverige.

 

Share to Facebook
Share to Google Plus


Comments are closed.