TV-Nyheter och framtiden

TV-Nyheter och framtiden
Har du också kommit på dig själv att ha slagit på TV:n för att se på nyheter och sen inte titta på TV:n? Du gör något annat med ögonen samtidigt som du lyssnar på TV. Jag har gjort det många gånger. Varför är det så? Varför finns det sällan ett mervärde i att faktiskt se på nyheterna på TV:n? I den här filmen finns några svar på dessa frågor. Jag gjorde filmen som mitt slutprojekt i min journalistutbildning på Södra Vätterbygdens folkhögskola i Jönköping 2010. Efter att ha jobbat extra på en nyhetsredaktion och haft en lång praktik på en annan blev jag förvånad över hur lite redaktionsmedlemmarna var intresserade av mediet de själva jobbade med. Filmen är kanske inte så tydlig som den kunde ha blivit om jag hade gjort den idag men den belyser en situation som fortfarande ser ungefär likadan ut.

I filmen här under kan du se ett kort exempel på hur det går att använda TV-mediet på ett sätt som gör det värt att faktiskt titta på TV:n. Detta var inget planerat jobb utan jag bokstavligen sprang på det när jag var ute på promenad med min yngsta son. Eftersom jag hade med mig min Canon 5D mark II började jag filma. Då jag inte hade med mig någon mikrofon kunde jag inte göra någon intervju. Istället ansträngde jag mig att göra inslaget på ett sätt så att du som tittare ska orka med min röst genom hela inslaget.

Väpnat rån i Jönköping

Share to Facebook
Share to Google Plus


Comments are closed.